סטודנטים רבים מעוניינים להיכנס לשוק העבודה כבר במהלך הלימודים אך רובם לא מצליחים. מדוע זה קורה ואיך בכל מצליחים? ריכזנו עבורכם מספר עצות שיעזרו לכם, הסטודנטים, להיכנס לשוק העבודה כבר במהלך התואר
אתם סטודנטים באחת מהפקולטות להנדסה ומדעי המחשב, ממש בקרוב תקבלו את התעודה הנכספת ותצאו לכבוש את עולם ההיי-טק. רגע לפני שזה קורה, ורגע לפני שתגלו שהשוק לא מחבק במיוחד וש”כולם מחפשים נסיון”, אנחנו כאן כדי לעזור לכם.
הורדת סטנדרטים – ובכן, אם לבוגרים טריים לא קל למצוא העבודה, אז על אחת כמה וכמה לסטודנטים. יחד עם זאת, בחלק גדול מהחברות קיימות משרות ייעודיות לסטודנטים. ונכון, סביר להניח שבהתחלה זו לא תהיה משרת חלומותיכם, ובהתאם לכך גם התנאים, התגמול, האתגר ותחושת הסיפוק. אך עדיין – צבירת הניסיון המקצועי ורקימת הקשרים בהחלט שווים את זה. מעבר לכך, במידה ותספקו את הסחורה, סביר להניח שתזכו להמשיך ולהתקדם בחברה. ואם לא, לפחות תגיעו לראיונות עבודה עם ניסיון מוכח. ולכן, עד כמה שהתחום אותו אתם לומדים הוא יוקרתי ונחשק – נסו להתגמש ולהתחיל מלמטה. גם צוקרברג התחיל איפשהו. טוב, אולי זאת לא דוגמא טובה. אבל על מנת להיות מנכ”ל בדרך כלל צריך להתחיל בקטן, זה תהליך טבעי ונכון, ומניסיון – בוגרים חסרי ניסיון אך עם מידה יפה של שאפתנות אשר מתקבלים לתפקידים פחות משמעותיים בחברה, מתקדמים במעלה הדרגות בזמן קצר יחסית.
שאלה מכשילה. אם אתם סטודנטים בשנה האחרונה אז התשובה לשאלה היא – אתמול. המציאות מוכיחה כי חברות מתעניינות בסטודנטים ותיקים. משמע, אם חשבתם כבר בסמסטר הראשון ללימודים לדפוק במשרדים של מיקרוסופט – עדיף שתוותרו. כל סטודנט למקצועות הרלוונטיים יודע שהשנים הראשונות הן הקשות ביותר – ריבוי מבחנים, לחץ לעמוד בממוצע סביר וההתרגלות לאורח החיים הסטודנטיאלי כמעט ולא נותנים לו מנוחה. המעסיקים גם מודעים לכך ומעדיפים אתכם אחרי התקופה הזאת. ולכן, מומלץ להתחיל לחפש כאשר נשארו בערך שלושה סמסטרים לסוף הלימודים. בטווח הזמן הזה גם הלחץ בלימודים פוחת, גם אתם יותר מקצועיים וגם, ואולי הכי חשוב – אתם יכולים להיות יותר מחויבים למקום העבודה החדש.
אמנם הניסיון התעסוקתי הוא גורם החשוב והמשמעותי בקורות החיים, אבל צריך לזכור שישנם מעסיקים שדווקא העובדה שאתם “טריים” בשוק היא זו שמושכת אותם לגייס אתכם. יחד עם זאת, הם עדיין צריכים להתרשם מכישוריכם, ובגלל זה לפני סעיף “הניסיון המקצועי” מומלץ לציין כמה דברים:
כמו בכל מקום, גם בתחום ההיי-טק מחפשים את ה”ראש הגדול”, היוזם, זה שחושב מחוץ לקופסא. נכון, הממוצע אמנם הוא עדיין הכלי החשוב אותו בודקים ומשווים, אבל תיק עבודות הוא הזדמנות להוכיח את היכולות היצירתיות שבך. וזה בדיוק מה שחברות מחפשות. אתם פעילים ב-stack- overflow? השתתפתם בהאקטון והגעתם להישג מרשים? עשיתם פרוייקט גמר מעניין מהלימודים? – מצוין. לא לשכוח לציין זאת בקורות החיים, כמו גם במהלך שיחות עם מקבלי ההחלטות.
מעסיקים רבים בעולם ההיי-טק מעדיפים לפנות אל חברות שכאלו מאחר והן מכירות את התחום היטב, מבינות את כל המונחים, התארים, ההסמכות והטרמינולוגיות וביכולתן לתקשר היטב גם עם סטודנטים בתחום זה.
כמובן, בראש ובראשונה עומדת לינקדאין, אשר עדיין מתפקדת כרשת החברתית המשמעותית ביותר בתחום העסקי. יחד עם זאת, בואו לא נשכח את פייסבוק, בה הנוכחות המקצועית חשובה לא פחות. מחפש עבודה? פרסם אצלך בפרופיל סטטוס ממוקד(עדיף להימנע מעודף מילים), פרסם בקבוצות רלוונטיות (ויש המון), פרסם בקבוצות מהצבא (במידה ושירתת ביחידה רלוונטית) ובאופן כללי – תדאג ליצור מודעות להיותך מחפש עבודה. המשרות כבר יגיעו אליך.
אם חלומכם הוא להשתלב בארגון מסוים – נסו לאתר מישהו שאתם מכירים שעובד שם והעבירו דרכו את קורות החיים שלכם. יש הרבה חברות היי-טק אשר מעדיפות לגייס בשיטה הזאת.
בהצלחה!
קרדיט תמונה: students via shutterstock
ניסיונה העשיר של קבוצת SQLINK בעולמות המחשוב וה-IT, יחד עם רשת הקשרים הענפה שיצרה לאורך השנים, הובילו אותה להתמחות בתחום מאתגר ומורכב: גיוס עובדים לכל מקצועות ההיי-טק. באתר הקבוצה מוצגות אלפי משרות המתעדכנות מדי יום, ורבים כבר זכו בתפקידים משתלמים ובקריירה חדשה ומשגשגת. הצלחת הקבוצה נובעת, בין השאר, מהשילוב בין חברת הבת GotFriends, המתמחה אף היא בהשמת היי-טק, לחברת הניו-מדיה TVUNA – המנהלת באופן שוטף את הנכסים הדיגיטליים של הקבוצה.